fbpx Hoppa till innehåll

Tips på inspiration i vintermörkret

Trots en ljus avslutning på november så blev det en ovanligt mörk månad. I Växjö hade man exempelvis bara 3 soltimmar fram tills den 30e november. Så det är inte så konstigt om man känt sig lite extra trött den senaste tiden.

Hur påverkas du av mörkret? Och har du något tips på hur man kan tackla årets mörkaste tid?

Skriv och dela med dig!🔥

Vill du prata med någon av oss psykologer för 100 kr?
Hör av dig så återkopplar vi och hittar en tid som passar dig.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Lägereld
Posted av Lägereld - december 2, 2019

Lägereld - din samlingsplats för ökat välmående och gemenskap.

2 Kommentarer

 1. Eva den 2 december, 2019 kl 23:34

  Jag brukar känna mig väldigt trött den här tiden på året. Jag har svårt för att ta initiativ, både på och utanför jobbet. Speciellt svårt med att hitta på saker med vänner efter jobbet på vardagar. Men det känns faktiskt lite bättre i år. Vet inte om det beror på att jag fick tipset att testa vitamin D av en kompis. Men känner mig piggare än vanligt! 🙂 Så det kan jag rekommendera att testa!

  • staffan staffan den 3 december, 2019 kl 10:59

   Tack för tipset Eva! Har själv testat att ta tillskott av D-vitamin och tycker att det hade en positiv effekt. Under sommaren produceras mer D-vitamin naturligt i kroppen eftersom vi exponeras mot solen. På vintern kan man därför tänka på att äta mer mat med rikt innehåll av D-vitamin (exempelvis fisk såsom lax). Du kan läsa mer om ditt dagliga behov av D-vitamin här:
   https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin/?AspxAutoDetectCookieSupport=1

   Att vara orkeslös och känna ovilja att aktivera sig kan såklart också ha andra orsaker. Det kan bli en negativ spiral där inaktivitet föder ett mindre aktivt beteende som sedan gör en ännu mer trött. Då kan det vara bra att man bokar in saker i förväg. Testa t.ex. att bestämma med kompisar i förväg att göra saker någon dag per vecka och håll dig till planen. Det behöver inte vara något avancerat, man kanske kan träna tillsammans med någon efter jobbet en dag i veckan eller ta en fika. Poängen är att försöka hålla sig till planen och inte hitta ursäkter. Ofta känns det jobbigt att ta beslutet men när man väl sätter igång något så blir det kul och ger energi. Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Hösten är en period som många tycker är tung och svår. Mörkret sänker sig över oss, vi blir inåtvända, trötta och kanske... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Lägereld lanserar skogsterapi i grupp! Ta del av ett 6 veckors program med fysiska träffar varvat med individuella sessioner med fokus på... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Att ständigt gå runt med en gnagande oro tar på krafterna och gör oss mindre nöjda med livet. Men det går att... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Övning som syftar till att tydliggöra för dig vad som är viktigt i just ditt... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Känner du dig ensam? Ofrivillig ensamhet är antagligen något som alla människor upplever någon gång i livet. 6 av 10 svenskar uppger... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Många plågas av oro och ångest, speciellt i dessa turbulenta tider. Som tur är finns hjälp att få.... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Till att börja med vill vi säga att du är stark som tar det här steget! Att ta en första kontakt med... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

No excerpt available.

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Vad sker i ett psykologsamtal och varför söker så få hjälp i... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Testa din stressnivå med 10 snabba... (Läs mer)