fbpx Hoppa till innehåll

Ensamhet

Ensamhet är en känsla som många drabbas av. Ibland handlar det om att vi ofrivilligt hamnar i perioder av ensamhet. Människan är flockdjur vilket gör att vi känner oro om vi upplever en saknad av gemenskap. Känslan av utanförskap kan inträffa trots att man är omgiven av nära och kära och kan bero på många saker.

Tyvärr blir det ofta extra svårt att dela med sig när man inte mår bra och känslan av ensamhet förstärks eftersom man tror att man är ensam med sina känslor. Det finns som tur är flera effektiva sätt att hitta tillbaka till värmen som vi finner i gemenskap.

ensamhet2

Ensamhet

Julie Franzén
Publicerad av Julie Franzén

Det finns metoder för att läka ditt brustna hjärta.... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Känner du dig ensam? Ofrivillig ensamhet är antagligen något som alla människor upplever någon gång i livet. 6 av 10 svenskar uppger... (Läs mer)

Joel Forsbom
Publicerad av Joel Forsbom

Robert Waldinger håller en inspirerande och ögonöppnande presentation av världens längsta studie i lycka. Hur betydelsefulla är egentligen relationer och vad har... (Läs mer)

Julie Franzén
Publicerad av Julie Franzén

De flesta lär sig i tidig ålder hur de ska ta hand om sin fysiska hälsa och stärka sitt immunförsvar. Vid influensa gäller... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

Missbruk kan uttrycka sig i många olika former. I detta energifulla samtal mellan Joe Rogan och Johann Hari skapas nya perspektiv kopplat... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

I samband med att vi förväntar oss mer av teknik, förväntar vi oss då mindre av varandra? Professor Sherry Tukre har studerat... (Läs mer)

Lägereld
Publicerad av Lägereld

På ett grafiskt och retoriskt imponerande sätt har Shimi Cohen sammanfattat kopplingen mellan digitala sociala nätverk och fenomenet att vara ensam. Utifrån... (Läs mer)

Vill du prata med någon av oss psykologer? Hör av dig så återkopplar vi och hittar en tid som passar dig

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.